היום בשעה 15:00 התקיימה בבית העלמין סנהדריה הלוויHתו של הרב רבי דוד כהן זצ"ל, מקורבם של גדו"י ועוד.
בהלווייתו השתתפו בניו, הגאון רבי אברהם כהן שליט"א – דיין העדה החרדית הספרדית, הגאון רבי אהרן כהן שליט"א – מרבני קהילת 'בני הישיבות גבעת האנטנה', הגאון רבי משה כהן שליט"א – ר"מ בישיבת משכן חיים והגאון רבי יעקב יצחק כהן שליט"א – מרבני ישיבת תורת אליהו וחדב"נ למרן חכם שלום כהן זצוק"ל, וכן חתניו הגאון רבי יצחק חזן שליט"א ר"כ 'ישיבת הר"ן' רמות והגאון רבי ישראל דיין שליט"א – מרבני ישיבת קנייני התורה.
הספידוהו בניו וחתניו שליט"א, וכן הגאון רבי צבי וייספיש שליט"א אשר החזיק עמו בקשר קרוב, הגה"צ רבי מאיר שוורץ שליט"א בנש"ק נכד אדמו"ר מערלוי זצוק"ל ועוד.
רבי דוד כהן זצ"ל נולד בעיר הכהנים דּבְּדּוּ בשנת ה'תשצ"ג, כנצר למשפחת הכהונה הידועה בייחוסה, שנחשב למבוסס ביותר מבין הייחוסים הידועים כיום. כינוי משפחתו בתוך משפחות כהן סקלי בעיירה היה 'כהן דר תמיס'. סביו הקדוש רבי אברהם כהן זצוק"ל היה מגדולי דבדו, ומסופר עליו כי כל חייו לא מש מן הגמרא בהתמדה מבהילה, ובזקנותו רעייתו הייתה עומדת לידו לילות שלמים ומחזיקה לו את הנר קרוב לגמרא שיוכל לעיין בה, וכך היה גם בליל פטירתו, שהשיב את נשמתו ליוצרה על הגמרא הפתוחה.
בעיירה מופלאה הזו הגדושה ביראת שמיים צרופה נולד הגר"ד זצ"ל, ובה ינק אהבת תורה ויראת שמיים בכל נימי נפשו. אחר נישואיו ולידת בנו הראשון יבדלחט"א הגאון רבי אברהם כהן שליט"א דיין העדה החרדית הספרדית, עלה לארץ הקודש תוך שסייע לקבוצת יהודים רבים לעלות עמו.
קשר עם גדו"י
בהגיעו לארץ התיישב בשכונת 'קטמון' הישנה, מול ביתו של האדמו"ר רבי יוחנן סופר מערלוי זצוק"ל אשר החזיק עמו בקשר קרוב והרבה לשוחח עמו בנושאים רבים. בצעירותו נלחם בעוז יחד עם תבדלחט"א רעיתו מרת עישה תחי' לשלוח את הילדים לחינוך תורני, וסרב בתוקף להצעות ושכנועים רבים לשלוח את בניו למוסדות חינוך לא תורניים. כמו כן פעל לשכנע את חבריו וידידיו לשלוח את בניהם למוסדות תורניים ולישיבות קדושות, ולא למוסדות אשר אחריתם מי ישורנו. האדמו"ר מערלוי נהג לכבדו מאוד, והיה משוחח עמו ומתייעץ עמו בנושאים שונים.
מלבד האדמו"ר מערלוי, החזיק בקשר קרוב עם כמה וכמה מגדולי ישראל, ביניהם מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל אשר נעזר בו לקביעת שיעורי תורה במקומות רבים, מרן חכם שלום כהן זצוק"ל מחותנו, אשר החזיק עמו בקשר קרוב ומיוחד ועוד רבים.
ייסד שיעורי תורה
בשבעה התגלו סיפורים רבים מאוד אשר לא היו ידועים לבני המשפחה כלל, ובין היתר התברר כי ייסד כמה וכמה שיעורי דף היומי לאורך השנים, כשכמה מהם מחזיקים עד היום, והותיק בהם קיים כבר ארבעים שנה (!). באחת הפעמים הציע ליהודי דובר אנגלית להצטרף לשיעור שייסדו ב'שטיבעלאך' בקטמון, ואותו יהודי סירב בטענה כי קשה לו שיעור בעברית. תכף ומיד פנה הגר"ד זצ"ל לאברך דובר אנגלית, וביקשו שימסור שיעור דף היומי באנגלית, ואף שיעור זה מחזיק עד היום במשך עשרות שנים, וכיום משודר לעשרות אלפי צופים בעולם כולו.
כל סיגו ושיחו בתורה
בכשרונו המבורך היה דובר שמונה שפות, ועסק לפרנסתו בייבוא ממתקים ומוצרי מזון מחו"ל, בדגש על כאלו שלא ניתן היה להשיגם בכשרות מהודרת. עם זאת, לאורך כל חייו קבע עיתים רבים מאוד לתורה, ומדי יום השתתף בכמה וכמה שיעורי תורה שונים, וחלק גדול מיומו הוקדש לעיסוק בתורה הק'. כמו כן העידו בניו כי מעולם לא דיבר עמם בענייני מסחר, וכל שיחו וסיגו היה בחידושי תורה שהתחדשו לו לאחרונה.
הקרבה למען חשש קטן של ריבית
בהלווייתו סיפר חתנו הגאון רבי יצחק חזן שליט"א כי מרן הכהן הגדול חכם שלום זצוק"ל היה מספר תדיר על מעשה שאירע עמו, שפנה אליו הרב דוד זצ"ל ושאלו על מקרה של חשש ריבית בנוגע לסכום עתק, והשיב לו שזו בעיה לקחת את הסכום. כעבור תקופה שאלו מה יצא עם זה, והשיב לו רבי דוד שמאחר ואמר שזו בעיה – ויתר עליו כמובן, ומרן הגר"ש כהן התפעל מאוד מאוד מיראת השמיים שלו כיצד ויתר על סכום כזה רק בשל חשש קל של ריבית. אמנם בניו וחתניו לא התפעלו מהמקרה, כי הכירוהו שזו הייתה דרכו כל ימיו, ופעל בישרות ובתום לב בכל מעשיו וארחותיו.
בניך כשתילי זיתים
זכה להקים משפחה מפוארת מאוד, מהם תלמידי חכמים גדולים ומרביצי תורה רבים, כולם זרע ברך ה' בני תורה ההולכים בדרך התורה והמצוות, לא נפקד מהם איש בלע"ר. כששאלוהו רבים כיצד זכה לכך היה משיב: 'זכות אבות', ובמקרים אחרים השיב: 'תפילות, ענווה ואהבת תורה'.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.


